Reiselivets tryllestøv Kitt Grønningsæter har vært reiselivssjef i Visit Helgeland siden oktober 2022, og på Ramtindkonferansen skal hun snakke om «Reiselivets tryllestøv»: Om alle de fine folka som jobber i reiselivsnæringen, som tilbyr gode måltider, spennende opplevelser, varme senger og transport. Som drysser trivsel og bidrar til attraktive lokalsamfunn.

Kitt var rådmann i Rødøy i 9 år før hun meldte overgang til reiselivet, og har lang erfaring bl.a. med sport- og aktivitetsturisme fra sine 20 år i Hemsedal. Kitt er selv en levende markedsfører for Helgeland, der hun nesten daglig farter rundt på turer høyt og lavt, flatt og bratt – og poster flotte bilder på sosiale medier.

Selv synes hun at det mest givende med jobben, er å se hvordan innsatsen fra Visit Helgeland bidrar til å skape uforglemmelige opplevelser for besøkende, og samtidig støtte lokalsamfunnet.