SATSING – SAMARBEID – SUKSESS – STORE IDEER

Velkommen til Ramtindkonferansen 2021

Torsdag 28.oktober går den 13 utgaven av Ramtindkonferansen av stabelen i den nye konferansesalen ved Brønnøysundregistrene. I år, som årene før, er det duket for et stjernegalleri av innledere med flotte solskinnshistorier fra Helgeland.


Ramtindkonferansen blir i år ledet an av skuespiller Lena Ellingsen, kjent som Karoline i serien Himmelblå.

-Jeg gleder meg enormt til å komme hjem til Himmelblålandet, sier Ellingsen.


Ramtind henspeiler vidsynet og overblikket du får på toppen av fjellet Ramtind, hvor man får utsyn alle veier og kjenner på viden omkring. Vi ønsker at vår region skal være sånn som Ramtind. Ikke nødvendigvis så stor, men barsk!

Ramtindkonferansen ble første gang arrangert i 2008, og var et resultat av at noen ildsjeler kom sammen og bestemte seg for at næringslivet på Sør-Helgeland trengte en egen konferanse hvor man løfter frem suksesshistorier, samarbeid, satsninger og store ideer i regionen. For det er gjennom de gode historiene vi styrker vår egen kunnskap, identitet og stolthet, og bidrar til å bygge et godt omdømme for Helgeland. Vi ønsker å sette fokus på de som lykkes, og vi vil løfte frem de som tørr å ta sjansen, og som står i vinden.

Et fast punkt under Ramtindkonferansen er ”Den lokale suksesstimen” hvor vi løfter fram lokale bedrifter og mennesker som har lyktes, som virkelig vil noe og som har en historie å fortelle som kan inspirere andre. I år er vi så heldige å få høre fra Mario Ortega Quiroga fra Svang, og Marit Dille fra Bindal Utvikling AS. Under konferansen blir det også utdeling av den årlige Ramtindprisen, hvor det gis et klapp på skuldra til en bedrift, organisasjon eller enkeltperson som har gjort det bra, og som arbeider i tråd med Ramtinds ånd. Prisvinner skal være uredd, tenke nytt – eller stort – eller begge deler – og være en visjonær. Vinneren må ha holdt på over tid og ikke gitt opp. Det er også et kriterium at vinneren holder til her på Sør-Helgeland og har skapt verdier; enten i form av cash, arbeidsplasser, stolthet eller identitet. Eller alt på en gang!


Nb: Husk påmeldingsfristen 22. oktober kl. 16:00.


PROGRAM FOR RAMTINDKONFERANSEN 2021:

SMAKEBITER AV PROGRAMMET 2021:                                   

E du Svang?

Mario (til høyre i bildet) sier han er stolt av å bli invitert til den lokale suksesstimen, og håper at mange finner veien til Brønnøysundregistrene under årets Ramtindkonferanse.

Under årets lokale suksesstime kommer Mario Ortega Quiroga for å fortelle om suksessen ved Svang, og hvordan de har posisjonert seg som restaurant og vinbar på Helgeland.

-Vi ønsket å starte en restaurant hvor vi selv skulle ha lyst til å spise, med en hyggelig atmosfære og hvor man kunne få smaksopplevelser fra Helgeland.

Mario og Atle så et behov for en restaurant som tar utgangspunkt i kvalitetsrådvarer fra lokale leverandører, og hvor kundene føler at de vil komme igjen og igjen. I 2018 startet de derfor opp Svang. Siden den gang har det gått slag i slag, og virksomheten har etablert seg som en foregangsbedrift i regionen.

-Det er først og fremst en restaurant for Brønnøyværinger.

På grunn av god lokal omtale har Svang sjeldent tomme bord under sommer og julesesongen, og det takker Mario Brønnøyværingene for. Han poengterer at restauranten er avhengig av at lokale kunder støtter opp om restauranten i lavsesongen, og at det er gode opplevelser hos lokalbefolkningen som har bidratt til å bygge deres omdømme utover byens grenser.

Menyen varierer de stadig, slik at de alltid kan by på sesongens beste råvarer. Bruk av produkter med inspirasjon fra alle verdens kjøkken skal gi kundene nye smaksopplevelser hver gang de besøker restauranten. Så «e du Svang», er  du alltid velkommen hos Svang restaurant og vinbar.The Brønnøy Solution

Sasko Cuklev i Volvo Truck

Svenske Volvo har valgt Brønnøy Kalk som den første bergverksbedriften i verden hvor de skal sette i gang kommersiell drift med selvkjørende biler.

Internt kaller de samarbeidet mellom Volvo og Brønnøy Kalk for «The Brønnøy Solution».

Direktør for autonome løsninger i Volvo Truck, Sasko Cuklev og daglig leder i Brønnøy Kalk, Raymond Langfjord, skal fortelle hvorfor valget falt på Brønnøy Kalk, hvordan de samarbeider og hva de tenker framover.

Lokal stolthet ble svensk                                                                                                                             

Stein Andre Herigstad Olsen er direktør for sjøtransport i Torghatten konsernet.

Torghatten-konsernet ble like før jul kjøpt opp av det svenske fondet EQT Infrastructure.

De nye eiere har mål om å oppnå bærekraftig vekst, operasjonelle forbedringer og markedslederskap. De mener selskapet kan bli en klimaspydspiss.

Konserndirektør for sjøtransport og adm. dir. i Torghatten Trafikkselskap, Stein Andrè Herigstad-Olsen forteller mer om hverdagen under svensk ledelse på Ramtindkonferansen.

Lenge siden sist                                                                                                                                

Inger-Gunn Sande Daglig leder Nordnorsk Kommunikasjon

Inger-Gunn Sande, prosjektleder Ramtindkonferansen

Ramtindkonferansen ble avlyst i fjor pga koronaen, og i oktober er det 2 ½ år siden næringslivet på Sør-Helgeland møttes på Ramtind: – Jeg tror vi er overmodne for å møtes igjen – folk gleder seg, og det gjør vi også, sier prosjektleder Inger-Gunn Sande, som garanterer at den populære posten «Den Lokale Suksesstimen» er med.  Ramtindpris skal deles ut og som alltid blir det lokale kulturinnslag: -En dag med herlig påfyll for hjertet, hjernen og magen, slår prosjektlederen fast.

Himmelblå-Karoline er konferansier på Ramtind 2020

Skuespiller Lena Ellingsen

Skuespiller Lena Ellingsen, kjent som Karoline i Himmelblå, skal lede oss gjennom Ramtindkonferansen torsdag 28. oktober 2021. – Vi er skikkelig begeistret, for vi har jaktet på henne lenge, sier en meget fornøyd prosjektleder, Inger-Gunn Sande. Lena Ellingsen fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller for Karoline-rollen under Gullruten i 2009, og har i dag suksess med hovedrollen som Maria i Sound Of Music.
Lena har gått på Statens Teaterhøgskole, er ekte nordlending fra Saltdal, og hun sa øyeblikkelig ja, fordi i år klaffet det i forhold til teatret: -Jeg gleder meg enormt til å komme «hjem» til Himmelblålandet, det var på tide. Det er en spesiell stemning og sjargong oss nordlendinger imellom, og helgelendinger er spesielt trivelige folk. Derfor ser jeg veldig frem til dette, sier Lena Ellingsen.

Ramtindkonferansen 2021:

Konferansen arrangeres i Brønnøysundregistrenes nye konferansesal torsdag 28.10.21.

Sosialt arrangement på Kred etter konferansen.

NB! Bindende påmelding

Sted:
Konferansesalen på Brønnøysundregistrene
Tid:
Torsdag 28. oktober 2021 kl. 10.00 – 17.30
Påmeldingsfrist:
Fredag 22. oktober 2021 kl. 16.00
Pris:
Konferansepakke:
Konferansen og arrangement på Kred
Kr. 1.900,- (inkluderer 2 måltider og 2 enheter drikke på Kred)