Torsdag 25. mai er det klart for en ny, sprek utgave av Ramtindkonferansen!
Sted: Auditoriet Brønnøysundregistrene
Tid: Torsdag 25. mai 2023 kl. 10.00 – 17.30
Påmeldingsfrist: Torsdag 18. mai 2023 kl. 12.00
Klikk her for Påmeldingsskjema

Marvin og Mona på scenen
To spreke trøndere skal lede oss gjennom årets utgave av Ramtindkonferansen: Marvin Wiseth, populær ex-ordfører og mangeårig næringslivsmann fra Trondheim – og Mona Grudt, Miss Universe som 19-åring, modell, redaktør og god til å lede både begravelser, bryllup – og konferanser. Itj snakk om træge trøndera her, nei! Vi gleder oss :-).

Bodø/Glimt førr evig!
-De sto øverst på ønskelista vår, og vi gleder oss stort til å høre om eventyret Bodø/Glimt, sier prosjektleder Inger-Gunn Sande.
Klubben vant seriegullet både i 2020 og 2021, sølv i 2022, og har spilt både i Champions League og Europaligaen – attpåtil med to Brønnøyværinger på laget.
Hvordan de har klart å få til disse smått utrolige prestasjonene, denne utviklinga og denne vinnerkulturen, det skal vi høre mer om når fotballbrødrene Berg kommer på Ramtindkonferansen.
Både Runar og Ørjan har lang fartstid i Bodø/Glimt, begge har i dag sentrale jobber i klubben – og begge sa ja med en gang vi spurte. Hurra rett og slett!
Foto: Bodø/Glimt

Verdens tøffeste Vegværing kommer!
Vegas tøffeste kommer – Jonas Møller har gått alle gradene på Vega Havhotell, og er i dag, ifølge seg sjøl, både stuepike og hotellsjef. Norges eneste grottedykkersenter ligger i Pluradalen i Ranma, og hun som både driver det og dykker selv, skal snakke om bærekraft, reiseliv og gründerskap.

Grottedykking
Langt utenfor allfarvei, øverst oppe i Pluradalen, 40 km fra Mo i Rana, har Ina Santala Jordbru og mannen Jani skapt et dykkersenter som er internasjonalt berømt for de flotte Pluragrottene – et grottesystem på mer enn 3 km.
Her ligger også Nord-Europas største vannfylte grotte. Med stort pågangsmot har Ina og Jani bygd opp en resort på familiegården med overnatting, matservering, lounge og relaxavdeling med sauna og stamp.
Ina er opptatt av bærekraft og samfunnsansvar, helårsdrift, og hvordan lokale gründere kan hjelpe hverandre.
Foto: Pekka Tuuri

Generasjon Z har lure triks til næringslivet
De kalles «Generasjon Z» fordi de nærmest er født digitale – og to av dem stiller på Ramtindkonferansen. Eline Maria Ellingsen og Espen Elstad Halsen representerer ungdomsbedriften QIT, og går i IT- og medieproduksjons klassen på Brønnøysund Videregående. -De har garantert ett og annet digitalt triks de kan lære oss «gæmliser» i næringslivet, sier prosjektleder for konferansen, Inger-Gunn Sande.

Lokale helter:
Stetind Entreprenør
Bård Kristian Flore er daglig leder i Stetind Entreprenør, en bedrift som spesialiserer seg på fjellsikring og drift og vedlikehold av ferjekaier.

Lokale helter:
Havida
Tomas Sund leder bedriften Havida, som har vokst seg ut av garasjen til et helblått eventyr med spennende leveranser til havbruksnæringa

Lokale helter:
Stavsmarken Gård
Bente Børsheim er bonden som har virkeliggjort drømmen sin, Stavsmarken Gård.

Kunnskapsparken Helgeland
Åsta Halse fra Kunnskapsparken Helgeland mener vi må samarbeide mer for å få folk hit.

Team Sømna: Lokale røtter gir lokal drivkraft
Lokale røtter gir lokal drivkraft. Team Sømna, søskenparet Linda og Arve Storholm, forteller om hverdagen i Gigante Havnbruk

Enklere og grønnere
Hvordan skal vi få til enkle og bærekraftige løsninger framover, samtidig som vi beholder konkurransekrafta? Rådgiver Audhild Bang Rande fra avdeling for forretningsutvikling i BRREG forteller med på Ramtindkonferansen

Bilde fra Ramtind konferansen 2018 Foto: Yilmaz Dag
OM RAMTINDKONFERANSEN
Ramtindkonferansen ble til i 2008 som resultat av at noen ildsjeler kom sammen og bestemte seg for at næringslivet på Sør-Helgeland trengte sin egen konferanse. Navnet på konferansen, Ramtind, henspeiler overblikket og vidsynet man får på toppen av fjellet Ramind. Med utsyn alle veier og vinden omkring. Vi ønsker at vår region skal være sånn som Ramtind – ikke så stor, men barsk!
Ramtind-konferansen skal løfte fram samarbeid, suksesshistorier, satsing og store ideer, hovedsakelig regionalt men også nasjonalt. Gjennom de gode historiene styrker vi vår egen kunnskap, identitet og stolthet, og bidrar til å bygge omdømme. Et fast punkt på konferansen er alltid ”Den lokale suksesstimen” der vi løfter fram lokale bedrifter og mennesker som har lyktes, som vil noe og som har en historie å fortelle som kan inspirere andre. Det er lov å lykkes – og det er lov å glede seg over de som lykkes. Lokal kultur har også en viktig plass på denne konferansen.
På konferansen deles også «Ramtindprisen» ut. Prisen skal være en ordentlig klapp på skuldra til noen – en bedrift, en organisasjon eller en enkeltperson – som har gjort noe veldig bra, noe som er i tråd med Ramtinds ånd & intensjoner. Prisvinner skal være uredd, tenke nytt – eller stort – eller begge deler – og være visjonær. Vinneren må ha holdt på over tid og ikke gitt opp. Det er også et kriterium at vinneren holder til her på Sør-Helgeland og har skapt verdier, enten i form av cash, arbeidsplasser, stolthet eller identitet. Eller alle på en gang!