Samarbeid – satsing – suksess – store ideer

PROGRAM

                                         Foto: Martin Eilertsen

FINN ARVE SØRBØE TIL RAMTINDKONFERANSEN 2022

Når den 14. utgaven av Ramtindkonferansen går av stabelen torsdag 19. mai, ledes den av Finn Arve Sørbøe, skuespiller, komiker og Barne TV-stjerne. Sørbøe er kjent fra «Den fordømte Nordlendingen» med Arthur Arntzen, «Ugler i Mosen» (NRK barne-TV)) og «Planetpatruljen (NRK Super). Han har vært med i «Påtryneteatret» som siden oppstarten i 1989 har produsert 18 helaftens, alltid utsolgte revyshow.

 

 

Det må påregnes slitasje på lattermusklene når Finn Arve entre scenen, sier prosjektleder Inger-Gunn Sande.

                             DISSE INNLEDERNE ER KLARE FOR RAMTINDKONFERANSEN 2022:

.

Foto: privat

DEN LOKALE SUKSESSTIMEN 

Det er alltid lett å fylle denne timen, og den skårer bestandig høyt på evalueringene, sier prosjektlederen stolt. I år stiller bl.a. Laila Brekk, daglig leder på KRED, kjøpmann Sigleif Mork, REMA1000 og daglig leder Christine Høigaard fra OK Kristoffersen Entreprenør. Vi får ta del i opp- og nedturer, suksesskriterier og ikke minst, hva de tenker om framtida.

.

                                Pressefoto

DMS – ET KVANTESPRANG FOR HELSETILBUD 

DMS-leder Sturla Ditlevsen forteller hva vi kan forvente av det nye tilbudet.

.

                 Pressefoto

TANGEN TIL VERDEN 

Sjefen for Algea, italienske Ottorino Biondi, stiller på konferansen og forteller hva de holder på med i tangfabrikken Algea.

.

                 Foto: Øyvind Arvola

PROPELLEN FRA ANDØYA 

Gard Lehne Borch Michalsen er suksessgründeren som heier på Nord-Norge. Alltid i store bokstaver. Etter å ha vært redaktør i Vesterålen Online, Dagbladet Finnmarken og både gründer og redaktør for storsuksessen Medier24, ble han hentet til E24 som sjefredaktør. I fjor ble han partner og daglig leder i «Heia Nord-Norge!», en jobbportal som går |nye veier med rekruttering og virkelig heier på Nord-Norge. Gard er levende opptatt av landsdelen vår, og han snakker og skriver ofte og gjerne om hva som må til for å lykkes.

.

    Foto: Gisle Arntzen

LOKAL MUSIKK 

Lokal kultur er alltid med – og alltid viktig – på en slik konferanse. I år er det Stearinlystrioen og Publiners v/ fire av gruppens medlemmer som står for de musikalske innslagene.

.

Pressefoto

TØFT GJENBRUK PÅ TOFT 

Havpaviljongen fra EXPO 2020,  verdensutstillingen i Dubai, skal gjenbrukes på Toft. Stiftelsen Ocean Expo Norsk Havpaviljong stiller på Ramtindkonferansen og styreleder Bjørn R. Saltermark forteller om planene for en slik spektakulær satsing.

.

Foto: Marius Rua

EUROPAMESTER 

Det er ikke ofte at Ramtindkonferansen kan skilte med en lys levende Europamester – det kan vi i år! 22 år gamle Espen Laumann, som er kokkelærling på Michelin-restauranten Speilsalen på Britannia, vant i november European Young Chef Award i Portugal. Av til sammen ni konkurrenter, var han den eneste som valgt fisk som råvare. Espen har alltid visst at han skulle bli kokk, og sier at det beste han vet, er å glede andre med mat han har laget sjøl. På Ramtindkonferansen får vi høre mer om konkurransen, om hva som har inspirert han, og hva han tenker både om sin egen og Sør-Helgeland sin framtid.

.

Foto: Pkom


STERKERE SAMMEN

I Rørvik har de gjort seg bemerket ved å være skikkelig god på samarbeid.  Andrea Nogva er leder i InnovArena i Rørvik, en unik innovasjonsklynge for blå næringer på Trøndelagskysten. I klyngen samles havbruk, fiskeri og marin og maritim leverandørindustri på Trøndelagskysten – de representerer altså hele den blå verdikjeden. Andrea brenner for jobben sin, og hun skal bl.a. fortelle hvordan de samarbeider for å skape større konkurransekraft i kystnæringene.

.

Foto: Privat


UNG OG FRESK
Vegajenta gjorde seg sterkt bemerket på NRKs sommerskute i fjor. Henriette brenner for bærekraft, verdensarven og alle mulighetene for unge i nord. Hun har selv utforsket hvordan det er å leve alene i 3 mnd som fuglevokter på ei øy i verdensarven.  I dag studerer hun Innovasjon, marked og ledelse i Harstad, og har samtidig fulltidsjobb i Bara Sportwear som markedsfører og influenser. Den store drømmen er å kjøpe sjark, drive fiske og samtidig jobbe med prosjekter i festival- eller musikk. Henriette elsker å være ute, og driver med klatring, toppturer, padling, stisykling – ja, det meste!

Pressefoto

FREYR-EVENTYRETS FAR
Torstein Dale Sjøtveit må sies å være «faren til Freyr» – batterifabrikken som nå bygges på Mo i Rana. Han er styreleder og initiativtaker til dette industrieventyret, som etter hvert skal sysselsette bortimot 1500 mennesker. Sjøtveit kommer fra stillinga som adm.dir. i Sarawak Energy Berhad i Malaysia, en jobb han hadde i 8 år fram til 2017. Tidligere var han president og adm.dir. for Aker Yards, Europas største skipsbyggere. -Det er et skikkelig skup å få Torstein Dale Sjøtveit til Ramtindkonferansen, og jeg regner med at både næringslivet og andre er svært interessert i å høre på han, sier prosjektlederen. 

 

 

 

 

 

Pressefoto

PUBLINERS

 «Folk’n Roll i 25 år» er overskrifta når fire av de seks Publiners-karene entrer scenen på årets Ramtindkonferanse torsdag 19. mai. Det blir glade historier og milepæler fra et langt musikerliv, selvfølgelig ispedd noen av de mest kjente og kjære Publiners-låtene. Ronny, Bertil, Morten og Vidar er klar – og vi i Ramtind-styret gleder oss stort, forteller prosjektleder Inger-Gunn Sande: – Dette har vi ønsket oss lenge, så vi er superfornøyd. Ekstra artig at det faller sammen med at Publiners feirer 25 år som Folk’n Rollere!

OM RAMTINDKONFERANSEN

Ramtindkonferansen ble til i 2008 som resultat av at noen ildsjeler kom sammen og bestemte seg for at næringslivet på Sør-Helgeland trengte sin egen konferanse. Navnet på konferansen, Ramtind, henspeiler overblikket og vidsynet man får på toppen av fjellet Ramind. Med utsyn alle veier og vinden omkring. Vi ønsker at vår region skal være sånn som Ramtind – ikke så stor, men barsk!

Ramtind-konferansen skal løfte fram samarbeid, suksesshistorier, satsing og store ideer, hovedsakelig regionalt men også nasjonalt. Gjennom de gode historiene styrker vi vår egen kunnskap, identitet og stolthet, og bidrar til å bygge omdømme.  Et fast punkt på konferansen er alltid  ”Den lokale suksesstimen” der vi løfter fram lokale bedrifter og mennesker som har lyktes, som vil noe og som har en historie å fortelle som kan inspirere andre. Det er lov å lykkes – og det er lov å glede seg over de som lykkes. Lokal kultur har også en viktig plass på denne konferansen.

På konferansen deles også «Ramtindprisen» ut. Prisen skal være en ordentlig klapp på skuldra til noen – en bedrift, en organisasjon eller en enkeltperson – som har gjort noe veldig bra, noe som er i tråd med Ramtinds ånd & intensjoner. Prisvinner skal være uredd, tenke nytt – eller stort – eller begge deler – og være visjonær. Vinneren må ha holdt på over tid og ikke gitt opp. Det er også et kriterium at vinneren holder til her på Sør-Helgeland og har skapt verdier, enten i form av cash, arbeidsplasser, stolthet eller identitet. Eller alle på en gang!